Crash-teste interesante de la ADAC... atenţie la bagaje!

V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă cu bagajele din maşină în cazul unui accident? Cei de la ADAC au făcut o serie de teste pentru a determina gradul de periculozitate a bagajelor din habitaclu.

Cei de la ADAC au efectuat două teste de impact utilizănd un Fiat Punto. Într-un test, bagajele nu au fost asigurate corespunzător, rezultatul fiind realmente înficoşător, întreg habitaclul a fost distrus de obiecte, cauzând leziuni serioase celor doi ocupanţi. "Bagajele" erau formate din saci de pamânat, cutii cu vopsea, lopeţi, cutii, etc.

În cel de-al doilea test, cei de la ADAC au asigurat cât de bine posibil toate obiectele. Rezultatul, pasagerii din faţă au scăpat nevătămaţi, fapt din care se trage următoarea concluzie: maşinile mici nu au sau au prea puţine elemente de fixare în habitaclu. Acest aspect ar trebui luat în considerare de constructori, mai ales că aproape toate maşinile sunt dotate cu banchete rabatabile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.