Creştere a vânzarilor în prima jumătate a anului 2010 pentru Hyundai

Hyundai a comercializat 191.338 de unităţi în prima jumătate a anului 2010 – cea mai mare valoare înregistrată într-o perioadă de şase luni de când compania a început să importe autovehicule în Europa, cu peste 20 de ani în urmă.

Creştere a vânzarilor în prima jumătate a anului 2010 pentru Hyundai Creştere a vânzarilor în prima jumătate a anului 2010 pentru Hyundai

Cele mai recente date furnizate de ACEA indică faptul că vânzările Hyundai au crescut cu 10,2% comparativ cu primele şase luni ale anului 2009 - situându-se încă o dată deasupra pieţei europene, care în aceeaşi perioadă a crescut cu 0,6%.

Performanţa remarcabilă Hyundai din prima parte a anului, care a condus marca spre o cotă de piaţă de 2,6% în Europa, este confirmată de faptul că producătorul auto s-a clasat ca lider asiatic pe mai multe pieţe cheie din Europa, inclusiv pe cea mai mare piaţă de desfacere auto a continentului, Germania.

Modelele gamei "i" îşi continuă succesul în segmentele din care fac parte. i30 hatchback şi wagon, modele produse în Europa, au înregistrat creşteri ale vânzărilor cu 41% faţă de primul semestru al anului 2009, depăşind împreună cifra de 60.000 de unităţi în 2010. Modelul i20 proiectat în Europa a atins o creştere de 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, în timp ce modelul i10 a înregistrat o evoluţie de 3%. ix35, SUV-ul Hyundai din segmentul C, a contribuit de asemenea la impresionantele rezultate din prima jumătate a anului în curs, fiind preluate peste 60.000 de comenzi în patru luni de la momentul la care a devenit disponibil pe piaţa europeană, în luna martie.

Allan Rushforth, vicepreşedinte al Hyundai Motor Europe, a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi de modul în care am evoluat până la acest moment al anului. Scopul nostru a fost să păstrăm trendul atins în urma stimulentelor guvernamentale din 2009. Acum aceste programe vor lua sfârşit şi suntem fericiţi că suntem în ascensiune."

"Lansarea modelului ix35 în primul trimestru ne-a ajutat să compensăm scăderea cererii care a afectat alţi producători auto şi ne aflăm acum într-o poziţie oportună pentru atingerea obiectivului pentru anul în curs, şi anume dobândirea cotei de piaţă de 2,75%".

"Deşi piaţa auto europeană se pregăteşte pentru provocările următoarelor luni, suntem rezervaţi, dar totodată optimişti, deoarece pentru noi va începe cea mai aglomerată perioadă de lansări de produse. Vom aduce 10 modele şi versiuni noi pe piaţa europeană, unele în segmente complet noi mărcii noastre."

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.