Criza auto accentuată în România

În luna noiembrie vânzările de automobile au scăzut în România la jumătate, ritm de descreştere mult mai accentuat decât în Uniunea Europeană, acolo unde comerţul de automobile a suferit o diminuare de doar 25%.

Criza auto accentuată în România Criza auto accentuată în România

Numărul de autovehicule noi pentru pasageri înmatriculate în România în noiembrie a scăzut cu 53,1% faţă de perioada similară din 2007, de la 29.230 la 13.712 maşini, conform MEDIAFAX. Ritmul de prăbuşire a pieţei auto este mult mai accentuat decât în Uniunea Europeană, acolo unde declinul pieţei auto a fost de 25,8%, de la 1,21 milioane la 904.500 de automobile, conform Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

În cele 11 luni ale anului 2008, piaţa auto din România a scăzut cu 7,5%, coborând de la 288.344 la 266.637 de maşini. În U.E., europenii şi-au cumpărat cu 7,1%, tendinţă similară cu ce se întâmplă în România. Piaţa românească a autoturismelor s-a plasat, în noiembrie, pe locul 14 în UE, până nu demult fiind printre cele fruntaşe la ritmuri de creştere.

Jucătorii de pe piaţa auto din România se aşteaptă la ce este mai rău şi vor investi mai mult în promoţii, SIAB-ul fiind anulat pentru a putea direcţiona fondurile către stimulente comerciale şi pentru a reduce costurile inutile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.