Criza auto anulează SIAB

Ediţia 2009 a Salonului International Auto Bucureşti nu se va mai desfăşura, importatorii fiind mai dispuşi să investească în promoţii individuale decât să participe la cel mai important eveniment de profil din România.

Criza auto anulează SIAB Criza auto anulează SIAB

"In principiu, Salonul Auto de la Bucureşti nu va avea loc in 2009 din cauza crizei financiare. Decizia finală în acest sens va fi luată în cursul acestei săptămâni", a declarat Ernest Popovici, pentru Ziarul Financiar. Surse din cadrul APIA au confirmat pentru aceeaşi publicaţie această decizie şi faptul că următoarea ediţie va avea loc tocmai în 2011.

Majoritatea importatorilor preferă să sprijine reţelele de distribuţie şi să lanseze campanii promoţionale decât să investească  milioane de euro într-un eveniment de două saptamani . Decizia jucătorilor de pe piaţa auto din România este influenţată şi de scăderea dramatică a vânzărilor pe sfârşit de an.

În 2008 vânzările de autoturisme se vor cifra în jurul a 275.000 de maşini, în scădere cu 13%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2009 se aşteaptă o întoarcere a vânzărilor la nivelul anului 2006, adică în jur de 250.000 de unităţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.