Cu cît s-a scumpit asigurarea RCA în 2015

Autor: Vlad MIRONESCU 19 feb. 2016 Știri auto

Tarifele pentru poliţele auto obligatorii (RCA) practicate de companiile locale au crescut în medie cu până la 20-30% anul trecut, arată un studiu realizat de brokerul Marsh, informează Ziarul Financiar.

„Tarifele pentru poliţele auto continuă, în special pentru transportatori, pe fondul nivelul ridicat al al despăgubirilor, în principal al celor din afara ţării. Totodată este posibil ca falimentul Astra Asigurări să fi avut un impact, în condiţiile în care toţi asigurătorii cresc acum preţurile”, notează analiştii Marsh.

Asigurătorii se tot plâng că asigurările RCA sunt principală sursă de pierdere a businessurilor locale şi argumentează că frecvenţa ridicată a despăgubirilor şi daunele în contul vătămarilor corporale şi morale îi presează să majoreze tarifele.

Deşi jucătorii prezenţi în piaţă susţin în unanimitate că RCA-ul este neprofitabil, există investitori străini, aşa cum este cazul asigurătorului german Ergo sau a companiei austriece Grawe, care abia aşteaptă să demareze vânzările de RCA.

Poliţele auto obligatorii generează aproape jumătate din subcrierile companiilor de asigurări generale şi se situează la prste 3 miliarde de lei.
 


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide