„Cu pas de melc” spre construcţia de noi autostrăzi

Autor: Andrei Nan 25 iul. 2013 Știri auto
„Cu pas de melc” spre construcţia de noi autostrăzi

„Se estimează că procedura de achiziţie publică va fi finalizată în luna august 2013, iar durata de finalizare a lucrărilor va fi de 12 luni de la data semnării contractului” pentru primul lot al autostrăzii Nădlac – Arad , se arată în răspunsul Companiei de Drumuri la solicitarea MEDIAFAX.

CNADNR a reziliat la finele anului trecut contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, semnat cu asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donrep Construct, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor. În noiembrie 2012, gradul de execuţie al lucrărilor era de 27%.

Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, a fost trimis în judecată în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru acest tronson, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Foiletonul autostrăzii Nădlac – Arad se poate urmării mai departe pe www.mediafax.ro.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat la finele lunii mai că a selectat constructorii pentru realizarea celor trei loturi (2, 3 şi 4) ale autostrăzii  Lugoj-Deva. „Referitor la semnarea contractelor (pentru cele 3 loturi, n.r.), estimăm că acestea vor fi semnate în cursul lunii august 2013”, au declarat reprezentanţii CNADNR, la solicitarea MEDIAFAX.

Lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini – Secol, lotul 3 consorţiului Teloxim Con SRL (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) – Comsa SA (Spania) – Aldesa Construcciones SA (Spania) – Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade, ambele companii fiind deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

La Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost înregistrate în perioada 20-23 mai mai multe contestaţii formulate de Spedition UMB şi Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare şi execuţie a loturilor 2 şi 3.

Răspunsul la contestaţii îl puteţi găsi pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide