Cu V90 Cross Country Volvo spune stop poluării oceanelor – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 31 oct. 2017 Știri auto

Volvo Cars, producătorul de maşini premium, dezvăluie o versiune specială a premiatului model V90 Cross Country prin lansarea campaniei Volvo Ocean Race 2017/2018.

Cumpărătorii de maşini vor fi, şi ei, implicaţi direct în campania de susţinere a sănătăţii oceanelor. Pentru a sprijini acest program ştiinţific care vizează materialele plastice existente la ora actuală în oceane, compania va dona câte 100 de euro pentru fiecare dintre primele 3.000 de modele Volvo V90 Cross Country Ocean Race pe care intenţionează să le construiască. Prin donaţia totală de 300.000 EUR Volvo Cars readuce în prim-plan angajamentul său pe termen lung de a susţine sănătatea mediului înconjurător.

În cadrul programul ştiinţific Volvo Ocean Race din acest an, o serie de ambarcaţiuni vor fi echipate cu senzori care vor capta date importante din cele mai îndepărtate zone ale oceanelor lumii. Vor fi obţinute, astfel, informaţii cu privire la temperaturi, presiunea barometrică, curenţii şi viteza vântului, care vor contribui semnificativ la creşterea acurateţei pentru prognozele meteo şi pentru modelele climatice utilizate de oamenii de ştiinţă la nivel global.

În plus, ambarcaţiunile vor putea măsura nivelul de salinitate, de CO2 dizolvat şi algele din apa de mare din jurul lor. În combinaţie cu alte date de microplastică, aceste măsurători vor contribui la crearea unei imagini mai complexe cu privire la amploarea pe care o are astăzi poluarea şi a impactului acesteia asupra vieţii oceanice. Printre susţinătorii şi partenerii acestui program de ştiinţă se numără şi NOAA (Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică).

„Suntem mândri să sprijinim programul ştiinţific Volvo Ocean Race, care va contribui la îmbunătăţirea înţelegerii noastre asupra sănătăţii oceanelor – cea mai generoasă resursă naturală”, a declarat Stuart Templar, director divizia Sustainability de la Volvo Cars.

„Preocuparea constantă a companie noastre este de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, astfel că abordarea inovatoare a acestui proiect care se concentrează pe o problemă importantă de mediu a venit ca o completare firească a demersurilor noastre – cu atât mai mult cu cât ne îndreptăm către un viitor electric”.

Modelul în sine vine ca o rezolvare a problemei poluării oceanice, ţinând cont că pentru cofecţionarea covorului, de exemplu, s-a folosit Econyl, o ţesătură fabricată din nailon 100% reciclat, fiind utilizate inclusiv plasele de pescuit abandonate şi recuperate de pe fundul oceanului.

Modelul Volvo V90 Cross Country Ocean Race a fost dezvoltat de designerii Volvo alături de o echipă de ingineri din cadrul departamentului Special Vehicles, o fabrică axată pe comenzi speciale, deschisă de Volvo Cars în Torslanda, Suedia. Inginerii de aici sunt specializaţi în dezvoltarea de modele personalizate fiind, totodată, responsabili atât pentru modelele ultra-luxoase ale Volvo Cars, cât şi pentru versiunea modelelor pentru echipajele de poliţie de la V90 şi V90 Cross Country.

Pornind de la modelul existent, Volvo V90 Cross Country Ocean Race vine cu toate caracteristicile standard pe care clienţii le aşteaptă de la un model Cross Country, de la tracţiunea integrală, până la garda înaltă şi un şasiu optimizat pentru confort şi control în orice condiţii meteorologice şi rutiere.

Volvo V90 Cross Country Ocean Race vine cu un design special şi o combinaţie originală de culori atât pentru interior cât şi pentru exterior, prin care se face remarcat în rândul modelelor din seria 90. Nuanţele de gri mat şi portocaliu luminos, pe care le-am văzut prima dată la Volvo Concept XC Coupé la începutul anului 2014, se combină acum armonios cu exteriorul Crystal White, roţile şi cusăturile speciale.

„Volvo V90 Cross Country Ocean Race este o maşină echilibrată, perfect capabilă să se adapteze oricărui tip de drum – de la cel obişnuit care te duce spre casă, până la drumurile spectaculoase şi provocatoare”, a declarat Dan Olsson, vicepreşedinte Special Vehicles & Accessories de la Volvo Cars.

„Mai mult decât atât, acest model include o gamă generoasă de caracteristici standard dezvoltate special, cum ar fi integrarea unei lanterne detaşabile, surse de alimentare suplimentare şi materiale rezistente la murdărie şi apă”.

Volumul iniţial de producţie de 3.000 de maşini va fi vândut în 30 de pieţe din întreaga lume, inclusiv în majoritatea ţărilor din regiunea EMEA, precum şi în Statele Unite, Japonia şi China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide