Cum a scăpat un şofer de o amendă primită pentru că nu avea la el poliţa RCA

Autor: Marius Vișan 09 aug. 2016 Știri auto
Cum a scăpat un şofer de o amendă primită pentru că nu avea la el poliţa RCA

 


Un şofer amendat de Poliţia Rutieră pe motiv că nu avea poliţa RCA în momentul când a fost controlat, a primit o decizie favorabilă din partea instanţei din România, informează Adevărul.ro. Şoferul primise o amendă de 630 de lei, însă, după ce a contestat-o, magistraţii Judecătoriei Şimleul Silvaniei au retras sancţiunea, arătând că în lege nu se arată că şoferii nu sunt obligaţi să aibă poliţa RCA la ei.

Şoferul, care conducea o maşină înmatriculată în Anglia, a fost oprit pentru un control, iar astfel agenţii rutieri au constatat că nu are le el poliţa RCA. Aşa că i-au dat acestuia o amendă. El a contestat-o, iar magistraţii de la Judecătoria Şimleul Silvaniei i-au dat câştig de cauză, arătând că legile nu specifică în mod expres obligativitatea conducătorilor auto de a avea asupra lor poliţa obligatorie de asigurare auto. 

„Este vorba despre sentinţa civilă numărul 527, din 1 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Şimleul Silvaniei, care a constatat că legea nu prevede ca participanţii la trafic trebuie să aibă asupra lor poliţa de asigurare auto. Din analiza dispoziţiilor legale în materie şi a legii privind asigurările şi reasigurările nu rezultă că această obligaţie ar fi fost impusă în mod expres de legiuitor în sarcina şoferului”, a explicat, pentru Adevărul.ro, avocatul Cătălin Gherzan.

În legatura cu acest caz legea prevede: „Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare”. Însă magistraţii au stabilit că poliţa de asigurare auto nu poate fi inclusă în categoria ”altor documente prevăzute de lege”. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide