Cum afectează frânarea prezenţa anvelopelor de iarnă

Autor: Marius Vișan 10 dec. 2018 Știri auto
Cum afectează frânarea prezenţa anvelopelor de iarnă

Începerea sezonului rece înseamnă pentru şoferi trecerea la cauciucurile de iarna. Anvelopele de iarnă sunt diferite faţă de cele de vară, create cu ajutorul unui compus diferit, mai moale, pentru a rămâne flexibile chiar şi la temperaturi scăzute. Acest compus, în combinaţie cu un design special al benzii de rulare asigură o aderenţă mai bună. 

Teoretic, trecerea se face la începutul lunii noiembrie şi până la jumătatea lunii aprilie, acestea fiind cele mai friguroase luni. Dacă temperatura scade sub 7°C, anvelopele de iarnă vor performa mult mai bine decât cele de vară. 

Dacă frânezi în condiţii de iarnă, anvelopele de iarnă vor avea o distanţă de frânare cu 50% mai scurtă decât anvelopele de vară . Frânarea pe zăpadă cu anvelope de iarnă, la o viteză de 50km/h ar opri maşina la o distanţă de 26,4 metri – comparativ cu 77,9 metri cu nişte anvelope normale de vară.

Regulile privind utilizarea anvelopelor de iarnă diferă în ţările europene. Spre exemplu, nu există astfel de reguli în Islanda, Regatul Unit, Irlanda, Danemarca, Belgia, Ţările de Jos, Ucraina sau Cipru.

Dar anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru toate vehiculele, pe o perioadă fixă şi pe orice tip de drum, indiferent de condiţiile meteo, în ţări precum Norvegia, Finlanda, Rusia, Belarus, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Slovenia.

Pentru a te bucura de o vacanţă în siguranţă, Goodyear vă recomandă să verificaţi regulile de utilizare ale anvelopelor de iarnă pentru fiecare ţară în parte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide