Cum afectează frânarea prezenţa anvelopelor de iarnă

Goodyear aminteşte tuturor şoferilor că nu ar trebui să aştepte apariţia zăpezii sau venirea lui Moş Crăciun pentru a trece la anvelopele de iarnă.

Cum afectează frânarea prezenţa anvelopelor de iarnă Cum afectează frânarea prezenţa anvelopelor de iarnă

Începerea sezonului rece înseamnă pentru şoferi trecerea la cauciucurile de iarna. Anvelopele de iarnă sunt diferite faţă de cele de vară, create cu ajutorul unui compus diferit, mai moale, pentru a rămâne flexibile chiar şi la temperaturi scăzute. Acest compus, în combinaţie cu un design special al benzii de rulare asigură o aderenţă mai bună. 

Teoretic, trecerea se face la începutul lunii noiembrie şi până la jumătatea lunii aprilie, acestea fiind cele mai friguroase luni. Dacă temperatura scade sub 7°C, anvelopele de iarnă vor performa mult mai bine decât cele de vară. 

Dacă frânezi în condiţii de iarnă, anvelopele de iarnă vor avea o distanţă de frânare cu 50% mai scurtă decât anvelopele de vară . Frânarea pe zăpadă cu anvelope de iarnă, la o viteză de 50km/h ar opri maşina la o distanţă de 26,4 metri – comparativ cu 77,9 metri cu nişte anvelope normale de vară.

Regulile privind utilizarea anvelopelor de iarnă diferă în ţările europene. Spre exemplu, nu există astfel de reguli în Islanda, Regatul Unit, Irlanda, Danemarca, Belgia, Ţările de Jos, Ucraina sau Cipru.

Dar anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru toate vehiculele, pe o perioadă fixă şi pe orice tip de drum, indiferent de condiţiile meteo, în ţări precum Norvegia, Finlanda, Rusia, Belarus, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Slovenia.

Pentru a te bucura de o vacanţă în siguranţă, Goodyear vă recomandă să verificaţi regulile de utilizare ale anvelopelor de iarnă pentru fiecare ţară în parte.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.