Cum afli uşor în ce clasă Bonus Malus te afli

Autor: ProMotor 10 iul. 2018 Știri auto
Sistemul Bonus Malus a fost introdus ca măsură de responsabilizare a posesorilor de autovehicule, iar scopul lui este ca şoferii model să nu plătească o primă de asigurare asemănătoare cu cei care au fost implicaţi în accidente din vina lor.
 
Introdus în 2010 pentru persoanele fizice, cuprinde istoricul accidentelor din ultimii 9 ani. În 2012, sistemul Bonus Malus a fost extins si persoanelor juridice.
 
Stabilirea clasei B/M se face în funcţie de ultima clasa B/M deţinută şi numărul daunelor în perioada de referinţă.
 
Pana în data de 23.12.2016, sistemul Bonus-Malus avea prevazute 14 clase de bonus însă numărul acestora a fost redus la 8, iar toate clasele de bonus mai mari de B8 din vechiul sistem au fost transformate în B8 în noul sistem.
 
Conform noii grile de coeficienţi numărul de clase B/M rămâne neschimbat însă pentru clasa B/M B8, cea mai mare existentă, se acordă o reducere de 50% faţă de 32% anterior, iar pentru clasa clasa B/M M8, cea mai gravă, se acorda o penalizare de 80% faţă de 32% anterior. 
 
Orice şofer poate verifica clasa de Bonus Malus în care se află accesând acest link şi şi completând seria de şasiu şi numărul de înmatriculare a maşinii asigurate.
 
 
Sursa foto: www.rcapedia.ro
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide