Cum ar arăta supercarurile dacă nu ar exista designeri, ci doar ingineri...

Inginerii vin cu multe idei în materie de aerodinamică, tehnologie şi performanţe. Însă asta nu înseamnă că se pricep să facă maşini sport care să arate bine. Daţi click în continuare pentru a vedea dovada!

GrabCAD este o comunitate online care numără aproape 200.000 de membri, ingineri şi inventatori entuziaşti, care şi în acest an avut posiblitatea de a participa la un concurs de design, cu premii de 3.500 de dolari. Tema concursului: conceperea unei caroserii de maşină sportvă, bazată pe un şasiu cu mecanică GM.

Castigatorul de la sectiunea Track a concursului GrabCAD

De fapt, au fost două categorii în care cei interesaţi se puteau înscrie cu propuneri: un model "street", în care look-ul era cel mai important, din raţiuni de vânzări, precum şi o versiune "track street legal", în care accentul să fie pus pe eficientizarea aerodinamicii şi manevrabilităţii.

Castigatorul de la sectiunea Street a concursului GrabCAD

La ediţia din acest an au fost 194 de participanţi, care au avut la dispoziţie 40 de zile pentru a-şi realiza creaţiile. Iar câştigătorii au fost aleşi chiar de către membrii comunităţii GrabCAD, pe baza numărului de "like-uri" primite, în acelaşi timp propunerile fiind dezbătute şi criticate în cadrul comunităţii online.

Şi mai interesant este că GrabCAD, împreună cu partenerul 500Group, şi-au propus să construiască în 2013 modelul care a fost desemnat câştigător. Vedeţi în GALERIA MULTIMEDIA care au fost proiectele câştigătoare, iar mai jos o tură cu maşina în versiunea de teste, fără caroserie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.