Cum arată circuitul de karting de pe vasele de croazieră – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 18 sept. 2019 Știri auto

Intră în galerie

Cea mai nou opţiune pentru petrecerea timpului liber la bordul vaselor de croazieră ale companiei Norwegian Cruise Lines este un circuit de karting cu lungimea de 3,5 kilometri instalat la bordul celui mai nou vas, Encore. Acesta urmează să intre în serviciu în luna noiembrie în Caraibe.

Norwegian Encore Speedway, cum este denumit circuitul, are o lungime de 3,5 kilometri şi se desfăşoară pe două niveluri ale punţii superioare a vaporului. Spaţiul este suficient pentru ca 10 karturi să poată concura simultan. Acestea au propulsie electrică şi pot atinge viteza maximă de 50 km/h, suficient pentru o distracţie pe cinste pe puntea vasului Encore, a cărui pistă are 10 viraje şi patru zone care trec peste puntea navei, pe deasupra apei, pentru senzaţii tari.

Fiecare sesiune de karting durează circa opt minute şi nu este deloc ieftină, la un tarif de circa 15 dolari per sesiune. Pasagerii pot achiziţiona şi un pass pentru o săptămână, pentru preţul de 200 de dolari. Partea amuzantă este că spectatorii au locuri speciale pe punte de unde pot ţinti cu lasere karturile concurenţilor, prin aceasta asigurându-le un boost de putere în timpul cursei.

Odată cu lansarea vasului Encore, NCL va avea trei nave de croazieră care dispun de piste de karting. Celelalte două sunt Joy (lansată în 2017) şi Bliss, lansată în 2018. Concursurile de karting sunt cea mai mare atracţie pentru pasagerii de la bordul acestor vase, după cum declară reprezentanţii companiei.

Encore este un vas de croazieră cu o lungime de 350 de metri care poate transporta 4.000 de pasageri. La jumătatea lui august a ieşit din docurile şantierului naval din Papenburg (Germania) şi urmează să fie botezat oficial pe 21 noiembrie la Miami.

Intră în galerie

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide