Premiera  Cum arăta conceptul de la care a pornit Duster - VIDEO

Dacia Duster exprimă robusteţe ...

Acest concept Duster a apărut în 2009. Masina încearcă să combine mai multe stiluri: cockpitul şoferului este specific unei maşini sport, accesul în maşină şi modularitatea interioară sunt specifice unui MPV (Multi Purpose Vehicle), iar garda la sol înaltă este o caracteristică a unui crossover.

Dacia Duster exprimă robusteţe, la fel cum ne-a obişnuit stilul angular al lui Dacia Logan. Partea frontală este inedită, inspirând putere, iar farurile se continuă foarte mult pe laterale, evidenţiind bosajele proeminente ale roţilor de 21.

Lateralul maşinii ne reliefează o siluetă foarte compactă, chiar apropiată de un coupe sau un hot hatch. Totuşi, portierele care se deschid în contrasens asigură un acces excelent într-un interior futurist şi, totodată, pragmatic. De remarcat stilul antisimetric: pe partea dreaptă sunt două portiere, ca la Mini Clubman, în timp ce pe partea şoferului există doar o portieră de mari dimensiuni.

Spatele maşinii sigur va fi considerat controversat, designerii aplicând câteva soluţii inedite: un fel de "semiaripi" în lateral spate, cu rol aerodinamic; stopuri de mari dimensiuni, continuate, la fel ca farurile, pe lateralele maşinii; un hayon care "muşcă" mult din plafon şi este mărginit pe laterale de blocuri optice profilate ca nişte mici aripioare.

GALERIE FOTO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.