Cum arată noua generaţie Land Rover Defender – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 10 sept. 2019 Știri auto

Vânzările lui Land Rover Defender vor începe anul viitor cu versiunea cu cinci portiere 110, disponibilă cu cinci, şase sau şapte locuri, pentru ca dinzăn a doua jumătate a anului 2020 să avem şi o versiune 90 cu trei portiere, configurabilă cu cinci sayu şase locuri. O versiune cu ampăatament lung 130 va intra în gamă din 2021, aceasta putând fi configurată cu şapte sau opt locuri. În mod tradiţional, aceste cifre reprezentau dimensiunea în inchi a ampatamentului şi au fost păstrate în continuare, cu toate că ampatamentul noului Defender a crescut semnificativ.

Ca dimensiuni, noul Defender 90 (4.583 mm) este apropiat de vechiul 110, având un ampatament de 2.587 mm, sau 101 inchi în sistemul imperial. Modelul cu cinci portiere 110 este mai lung cu aproape jumătate de metru faţă de cel anterior, având o lungime de 5.018 mm şi un ampatament de 3022 mm (118 inchi). Versiunea 130 va fi chiar mai lungă, al 5.300 mm. Versiunea 130 a modelului anterior a fost disponibilă exclusiv sub forma unui pick-up cu cabină dublă, dar noul model nu a va avea o astfel de opţiune.

Noul model a schimbat arhitectura cu şasiu de tip scară folosită de toate off-roaderele pure şi dure pentru o caroserie autoportantă bazată pe cea a lui Land Rover Discovery, dar promite să rămână un vehicul perfect capabil să traverseze cele mai dificile terenuri. Ca şi modelul original, roata de rezervă este montată pe uşa portbagajului, care se deschide în continuare în lateral, iar între scaunele din faţă păstrează consola care poate fi transformată în scaun temporar.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Oficialii Land Rover promit că noul model va fi plăcut la condus pe şosea, fără să piardă calităţile legendare în off-road. Cu alte cuvinte, ar trebui să fie o maşină din care să te dai jos odihnit după 500 km şi care să poată în acelaşi timp să intre într-un vad de apă de 90 cm şi să tracteze o remorcă de 3,5 tone. Numeroase sisteme de asistenţă on şi off-road sunt la dispoziţia şoferului pentru o călătorie fără emoţii indiferent de condiţiile de drum.

Modelul 110 va putea fi comandat şi cu acoperiş din pânză pentru o experienţă „Safari”, cu o gamă de opţionale care include o cutie de acoperiş cu scară de acces, cort pe acoperiş şi un compartiment de depositare rezistent la apă montat pe laterala maşinii.

La lansare, noul Land Rover Defender va dispune de un motor diesel de 2,0 litri cu patru cilindri care dezvoltă 200 CP sau 240 CP, în funcţie de configuraţie. Gama este completată de două unităţi pe benzxină, una cu patru cilindri de 2,0 l/300 CP şi una cu şase cilindri de 3,0 litri/400 CP, aceasta din urmă fiind de tip mild-hybrid. Un diesel cu şase cilindri va fi, de asemenea, disponibil ulterior, la fel ca şi un model hibrid cu încărcare la priză.

Noul model va fi construit în Slovacia, la noua uzină Land Rover din Nitra, alături de Discovery. Gama de preţuri porneşte de la 44.500 de euro în Europa, aproape dublu faţă de ultimul preţ la care se vindea cel mai ieftin Defender din generaţia anterioară în momentul ieşirii din producţie, în 2016.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide