Cum arată primul test de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist - VIDEO

Volvo şi compania suedeză POC au dezvoltat primul test mondial de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist.

Cum arată primul test de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist - VIDEO Cum arată primul test de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist - VIDEO

Volvo şi compania suedeză POC au dezvoltat primul test mondial de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist.

Ambele companii îşi doresc să înţeleagă mai bine cum rezistă biciliştii în cazul accidentelor şi mai mult, cum se pot preveni acestea, aşa că, în premieră, am dat startul unor teste şi am dezvoltat proceduri de testare ce implică maşinile şi căştile bicicliştilor create chiar în centrul de cercetare a măsurilor de siguranţă din Göteborg.

Căştile au fost purtate de manechine

În timpul testelor, căştile produse de compania suedeză POC au fost purtate de manechine montate pe mecanisme de testare. Apoi au fost proiectate în diferite zone ale maşinilor Volvo parcate, folosind unghiuri şi viteze diferite pentru a putea face măsurători exacte. 

Noutatea acestei abordări reprezintă un pas înainte în comparaţie cu metoda uzuală de testare a căştilor în care acestea sunt aruncate de la diferite înălţimi, dar acelaşi unghi.

VIDEO

Proiectul de cercetare realizat împreună cu POC îşi propune să perfecţioneze aceste tipuri de teste astfel încât să învăţăm cât mai mult despre posibilele domenii în care am putea adduce îmbunătăţiri în dezvoltarea viitoare a maşinilor, în timp ce compania POC va putea îmbunătăţi, de asemenea, castile pe care le produce.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.