Cum arată un motor de campion: ”inima” lui Porsche 919 - GALERIE FOTO

Porsche dezvăluie în premieră imagini cu motorul lui Porsche 919 Hybrid. În anul 2014, compania s-a alăturat ...

Cum arată un motor de campion: ”inima” lui Porsche 919 -  GALERIE FOTO Cum arată un motor de campion: ”inima” lui Porsche 919 - GALERIE FOTO

 


Porsche dezvăluie în premieră imagini cu motorul lui Porsche 919 Hybrid. În anul 2014, compania s-a alăturat Campionatului Mondial de Anduranţă (WEC), cu un model la baza căruia stă cel mai inovator concept de pe grila de start: un motor turbo, cu patru cilindri şi ardere internă, ce angrenează puntea spate; un sistem de recuperare a energiei din gazele de evacuare; cea mai avansată tehnologie de stocare a energiei în bateriile litiu-ion, baterie ce angrenează puntea faţă.

Anul trecut, în cel de-al doilea an de participare, echipa a avut câteva succese precum: primele poziţii în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi titlurile de Campion Mondial în clasamentul constructorilor şi în cel al piloţilor. Motorul modelului Porsche 919 Hybrid va fi expus în cadrul evenimentelor de curse şi la Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen.

Motorul cu patru cilindri de pe 919 nu este un motor Boxer, precum sunt cele de la noua generaţie turbo a modelului 718 Boxster. 919 Hybrid are cilindrii dispuşi în V, în unghi de 90 grade. Mica sursă de putere, cu ajutorul căreia Porsche şi-a adăugat anul trecut în palmares cel de-al 17-lea titlu dezvolta la vremea respectivă peste 500 CP. Cu toate acestea, pentru competiţiile din 2016, reglementările cer folosirea pe turul de circuit a unei cantităţi mai mici de energie provenită din combustibil şi impun reducerea debitului de combustibil pentru toate prototipurile.

Acest lucru se concretizează într-un rezervor de combustibil mai mic cu 8% în cazul motoarelor de curse Porsche, fapt ce se traduce acum printr-o putere de sub 500 CP. Împreună cu energia electrică de la cele două sisteme de recuperare a energiei (energia la frânare de pe puntea faţă şi energia din gazele de evacuare), care deservesc motorul electric de pe puntea faţă, per total, sistemul de propulsie al modelului Porsche 919 Hybrid dezvoltă acum aproximativ 900 CP.

Click aici pentru Galeria Foto


 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.