Cum au evoluat preţurile carburanţilor în ultima lună şi cât costă cea mai ieftină benzină şi motorină din marile oraşe

Preţurile carburanţilor au scăzut în ultima lună, litrul de benzină cât şi cel de motorină ieftinindu-se în medie cu 15-20 de bani, arată datele furnizate de siteul Peco-Online.ro.

Cum au evoluat preţurile carburanţilor în ultima lună şi cât costă cea mai ieftină benzină şi motorină din marile oraşe Cum au evoluat preţurile carburanţilor în ultima lună şi cât costă cea mai ieftină benzină şi motorină din marile oraşe

Preţurile carburanţilor au scăzut în ultima lună, litrul de benzină cât şi cel de motorină ieftinindu-se în medie cu 15-20 de bani, arată datele furnizate de siteul Peco-Online.ro.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 2.5%, ceea ce înseamna că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6,5 lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru s-a diminuat cu 3.4%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 9,5 lei mai puţin.

Cei mai ieftini carburnaţi din principalele oraşe ale României

În prezent, cei mai ieftini carburanţi din Bucureşti sunt vânduţi la preţul de 4,88 lei pentru un litru de benzină, respectiv 5,32 lei litrul de motorină. În urmă cu o lună, cea mai ieftină benzină din Bucureşti costa 5,03 lei/litru, iar motorina 5,47 lei pe litru.

În Cluj-Napoca, cea mai ieftină benzină costă 5 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 5,31 lei pe litru. În urmă cu o lună, cea mai ieftină benzină din Cluj-Napoca costa 5,06 lei/litru, iar motorina 5,46 lei pe litru.

În Timisoara, cea mai ieftină benzină costă 4,96 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 5,30 lei pe litru. În urmă cu o lună, cea mai ieftină benzină din Timişoara costa 5,10 lei/litru, iar motorina 5,46 lei pe litru.

În Iaşi, cea mai ieftină benzină costă 4,85 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 5,23 lei pe litru. În urmă cu o lună, cea mai ieftină benzină din Bucureşti costa 5,05 lei/litru, iar motorina 5,43 lei pe litru.

În Constanţa, cea mai ieftină benzină costă 4,90 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 5,16 lei pe litru. În urmă cu o lună, cea mai ieftină benzină din Cluj-Napoca costa 4,97 lei/litru, iar motorina 5,35 lei pe litru.

Minimele de astăzi

Cea mai ieftină benzină aflată la vânzare în România se află într-o staţie Petrom din Campulung, Str. Elena Doamna, nr. 11, Argeş, unde preţul este de 4,97 lei pe litru.

Cea mai ieftină motorină se află într-o staţie Rompetrol din Constanţa, Soseaua Mangaliei nr. 154, iar preţul este de 5,16 lei pe litru. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.