Cum combatem accidentele de genul celui din Ungaria. Răspunsul Poliţiei

La sfârşitul lunii mai, nouă români au murit ...

Cum combatem accidentele de genul celui din Ungaria. Răspunsul Poliţiei Cum combatem accidentele de genul celui din Ungaria. Răspunsul Poliţiei

La sfârşitul lunii mai, nouă români au murit într-un accident pe o şosea din Ungaria. Tragedia a fost filmată şi transmisă în direct pe Facebook chiar de cel care conducea microbuzul înmatriculat în România. 

Accidentul s-a petrecut exact în momentul în care şoferul microbuzului făcea live. Din neatenţie el nu a observat camionul care venea din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât în microbuz nu au existat supravieţuitori.  

ProMotor a solicitat Poliţiei Rutiere un răspuns în legătură cu strategia pe care o are această instituţie pentru a preveni astfel de accidente. Iată răspunsul: 

„Unul dintre principalele obiective urmărite de Poliţia Rutieră este reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie. Astfel că, permanent, poliţiştii structurilor de profil desfăşoară activităţi preventiv- educative, care au ca scop îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere a normelor rutiere şi conştientizarea pericolelor la care se expun cei care le încalcă, dar şi acţiuni de combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere, stabilite în funcţie de concluziile desprinse din documentele de analiză a situaţiei operative, elaborate la nivel naţional sau local”, a declarat un reprezentant al Centrului de Informare şi Relatii Publice al IGPR.

Conform prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere, se sancţionează contravenţional atât cu amendă, cât şi cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

În primele 4 luni ale anului 2018, la nivel naţional, poliţiştii rutieri ai aplicat 16.073 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.