Cum demonstrează chinezii că un pod de sticlă este sigur | VIDEO

În cazul în care publicul nu a fost convins de siguranţa podului de sticlă...

Cum demonstrează chinezii că un pod de sticlă este sigur | VIDEO Cum demonstrează chinezii că un pod de sticlă este sigur | VIDEO

 


În cazul în care publicul nu a fost convins de siguranţa podului de sticlă, după ce un jurnalist a încercat să-l spargă (fară succes) cu un baros, proprietarii podului Zhangjiajie Grand Canyon din China au decis să-i dovedească din nou siguranţa punând să circule pe el un SUV de două tone, scrie Mashable.com

GALERIE FOTO

La cel mai recent "testul de securitate" la care a fost supus podul de 430 de metri, suspendat la o distanţă de 300 de metri deasupra unui defileu, administratorii au pus 20 de voluntari să dea cu baroasele în suprafaţa de sticlă, făcând fisuri vizibile în stratul superior. 

Apoi au urcat 11 persoane într-un Volvo XC90 şi l-au pus să treacă peste panourile crăpate. 

La fel ca multe poduri de sticla, panourile din care este realizat au mai multe straturi, astfel încât fisurile vizibile care pot atărea nu înseamnă că nu vor suţine greutatea pusă deasupra lor.

Organizatorii au pus în scenă toate aceste teste siguranţă pentru a pregăti marea deschidere programată pentru luna iulie.

Podul a fost proiectat de arhitectul israelian Haim Dotan, iar costurile lucrărilor au fost de aproximativ 460 de milioane de yuani (69 milioane dolari).

Inainte de deschidere, oficialii chinezi vor să spulbere temerile publicului în privinţa nesiguranţei podului. 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.