Cum faci o diagnoză auto şi cum se citesc codurile de eroare la VW, Skoda, Audi, Seat – VIDEO

Autor: ProMotor 03 mai 2019 Știri auto
Cum faci o diagnoză auto şi cum se citesc codurile de eroare la VW, Skoda, Audi, Seat – VIDEO

Tutorialul video de mai jos oferă pasionaţilor de maşini ale Grupului VAG câteva informaţii despre cum se poate folosi funcţia Auto-Scan a interfeţei VCDS (VAG COM).

Modelele vizate sunt: VW Golf 4, VW Golf 5, VW Golf 6, VW Golf 7, VW Passat, VW CC, VW Tiguan, VW Touareg, VW Multivan, VW T5, VW Polo, Audi A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q5, Q7, Seat Ibiza, Seat Toledo, Seat Leon, Skoda Roomster, Skoda Octavia şi Skoda Fabia. 

Pentru a accesa aceste informaţii este nevoie de o interfaţă VCDS şi un un laptop cu softul VCDS instalat.

Conectaţi mai întâi cablul de la interfaţa VCDS la mufa de diagnoză a maşinii, apoi celălalt capăt al cablului VCDS conectaţi-l la un port USB de la laptop.

Paşii sunt următorii:

1. Porniţi motorul
2. Deschideţi laptopul şi accesaţi soft-ul VCDS (VAG COM) 
3. Intraţi la Options şi apoi selectaţi USB / TEST / OK / SAVE
4. Accesaţi Auto-Scan şi aşteptaţi câteva minute până când VCDS-ul termină de scanat modulele de comandă. Aici veţi vedea o listă cu defecţiunile memorate de modulele de comandă ale maşinii.

VIDEO

După ce ati dat dublu click pe eroare vi se va dechide o noua fereastra unde veti vedea: pe primul rand este trecut numarul de defectiuni (in cazul nostru sunt doua). Pe al doilea rand veti vedea codul de eroare format din 5 cifre (17055) si o scurta definitie care descrie defectul. Pe al 3 lea rand este trecut P-codul sau codul OBD II impreuna cu descrierea defectiunii.

Citeşte articolul complet pe servicetutorials.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide