Cum faci o diagnoză auto şi cum se citesc codurile de eroare la VW, Skoda, Audi, Seat - VIDEO

Tutorialul video de mai jos oferă pasionaţilor de maşini ale Grupului VAG câteva informaţii despre cum se poate folosi funcţia Auto-Scan.

Cum faci o diagnoză auto şi cum se citesc codurile de eroare la VW, Skoda, Audi, Seat - VIDEO Cum faci o diagnoză auto şi cum se citesc codurile de eroare la VW, Skoda, Audi, Seat - VIDEO

Tutorialul video de mai jos oferă pasionaţilor de maşini ale Grupului VAG câteva informaţii despre cum se poate folosi funcţia Auto-Scan a interfeţei VCDS (VAG COM).

Modelele vizate sunt: VW Golf 4, VW Golf 5, VW Golf 6, VW Golf 7, VW Passat, VW CC, VW Tiguan, VW Touareg, VW Multivan, VW T5, VW Polo, Audi A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q5, Q7, Seat Ibiza, Seat Toledo, Seat Leon, Skoda Roomster, Skoda Octavia şi Skoda Fabia. 

Pentru a accesa aceste informaţii este nevoie de o interfaţă VCDS şi un un laptop cu softul VCDS instalat.

Conectaţi mai întâi cablul de la interfaţa VCDS la mufa de diagnoză a maşinii, apoi celălalt capăt al cablului VCDS conectaţi-l la un port USB de la laptop.

Paşii sunt următorii:

1. Porniţi motorul
2. Deschideţi laptopul şi accesaţi soft-ul VCDS (VAG COM) 
3. Intraţi la Options şi apoi selectaţi USB / TEST / OK / SAVE
4. Accesaţi Auto-Scan şi aşteptaţi câteva minute până când VCDS-ul termină de scanat modulele de comandă. Aici veţi vedea o listă cu defecţiunile memorate de modulele de comandă ale maşinii.

VIDEO

După ce ati dat dublu click pe eroare vi se va dechide o noua fereastra unde veti vedea: pe primul rand este trecut numarul de defectiuni (in cazul nostru sunt doua). Pe al doilea rand veti vedea codul de eroare format din 5 cifre (17055) si o scurta definitie care descrie defectul. Pe al 3 lea rand este trecut P-codul sau codul OBD II impreuna cu descrierea defectiunii.

Citeşte articolul complet pe servicetutorials.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.