Cum păcălesc şoferii radarele

Şoferii de microbuze din Iaşi au pus la cale un sistem prin...

Cum păcălesc şoferii radarele

Cum păcălesc şoferii radarele

 


Şoferii de microbuze din Iaşi au pus la cale un sistem prin care pot scăpa de aparatele radar ale Poliţiei, fără a încălca vreo lege, scrie Adevarul.

Reprezentanţii mai multor firme care efectuează curse interjudeţene în Iaşi au montate pe microbuze staţii de emisie-recepţie prin intermediul cărora şoferii se avertizează reciproc atunci când, pe drum, se întâlnesc cu maşinile Poliţiei.

„Nu e nimic ilegal în a ne avertiza unii pe ceilalţi unde sunt radarele poliţiştilor. Mai ales că, de multe ori, aceştia comit şi abuzuri atunci când ne amendează pe baza imaginilor de pe radar. Nu le folosim doar la asta, ci şi pentru a împărtăşi informaţii despre aglomeraţie sau starea drumurilor”, a declarat pentru Adevarul un şofer din Iaşi.

Pentru a demostra cât de eficientă este această metodă un reporter de la „Adevărul” a circulat pe această rută şi a observat că şoferul depăşea adesea viteza legală atunci când era informat că pe drum nu sunt amplasate radare ale Poliţiei. 


Metodă Colegu’ a fost ”brevetată” de şoferii de TIR-uri, dar între timp aceasta a fost împrumutată şi ceilalţi şoferi. Conducătorii auto îşi comunică între ei dacă în zonă în care circulă sunt sau nu radare. Preţul unei staţii porneşte de de 300 de lei, iar aceste aparate sunt legale cu condiţia să nu depăşească 4 waţi.

Pentru a afla şi alte metode de fentare a radarului vă recomandăm articolul Cele mai folosite metode de fentare a radarului | VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.