Cum pot fi pedepsiţi părintii care şi-au închis copilul în maşină 2 ore

Dacă aveam impresia că părinţi inconştienţi există numai în străinătate, adevărul este că ei sunt şi la noi. Doar că nu sunt pedepsiţi decât atunci când lucrurile devin tragice. Neglijenţa care pune copilul în pericol este trecută cu vederea mult prea uşor.

Cum pot fi pedepsiţi părintii care şi-au închis copilul în maşină 2 ore Cum pot fi pedepsiţi părintii care şi-au închis copilul în maşină 2 ore

Un caz de acum două zile, de părinţi care s-au dus să se răcorească în salină în timp ce bebeluşul de 5 luni era închis în soare, în masina te face să te cutremuri. Cum sunt - inconştienţi? Proşti? Sociopaţi? Şi care ar fi cea mai bună măsură, nu atât pentru a-i pedepsi, ci pentru a te asigura că bebeluşul nu va mai fi pus în pericol şi în viitor: să decadă din drepturile părinteşti? Să fie închişi? Să primească o amendă? Să fie bătuţi ca să le vină mintea la cap, aşa cum a propus cineva?

(despre cât de periculos este să-ţi laşi copilul în maşină, în soare am scris şi noi la începutul verii, în seria de articole „Părinte la volan”)

Povestea, aşa cum a fost relatată pe Facebook de către una dintre persoanele care au participat la salvarea copilului:

20 Aug, Concediu, vizita programata la Salina Turda. Ajungem la intrarea veche in jur de ora 16h 08 min si parcam. Afara 30 de grade si soare puternic. Ne atrage atentia o Doamna (cea din stanga mea cu fetita de mana), care intreba in stanga si in dreapta daca stie cineva cine este cu o masina din parcare unde plange un copil de vreo 2 ore.

Ma indrept spre masina indicata (cea din poza), parcata la soare, fara nici un fel de parasolar sau ceva in geam, unde gasesc un bebelus nu mai mare de 4-5 luni, care plangea de mama foculul, rosu tot, transpirat leoaorca si cu picaturi de apa curgand pe el, tremurand, cu simptome de hipertermie!

Povestea relatată pe larg o găseşti aici

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.