Cum să dai de 110 ori pentru carnet şi să NU reuşeşti!

Oare după câte încercări îţi răsună în cap vorba din bătrâni „şoferia nu este pentru toată lumea?”. Se pare că cel puţin după 110 încercări la proba teoretică, pentru unii...

Cum să dai de 110 ori pentru carnet şi să NU reuşeşti! Cum să dai de 110 ori pentru carnet şi să NU reuşeşti!

O tânără de 28 de ani, din sud-estul Londrei, continuă să-i uimească pe britanici - şi pe şoferii din întreaga lume, bănuim - prin imposibilitatea de a trece examenul practic care urmează şcolii de şoferi. 

Tânăra în cauză tocmai a ratat şi a 110-a încercare de a demonstra că stăpâneşte legislaţia rutieră - cartea care îţi explică ce e bine şi ce nu e bine să faci cu maşina ta atât timp cât eşti printre alte maşini. Totodată, putem spune că este cel mai perseverent cursant al şcolii de şoferi, de care să fi auzit noi vreodată.

În Marea Britanie, taxa pentru examenul teoretic este de 31 de lire (39,2 € sau 174 RON) şi, după calculele sursei citate (Daily Mail), cutezătoarea din această poveste a plătit până acum 3.410 £ (sau 4.321 € sau 19.192 RON). Colegii de la Autopro ne spun că de banii ăştia îţi poţi cumpăra un Mercedes-Benz coupé.

Înainte ca discuţiile din rubrica de comentarii să degenereze în salve misogine la adresa şoferiţelor, merită menţionat că, pe penultimul loc în topul promovabilităţii examenului teoretic (încă vorbim de Marea Britanie) se află un bărbat de 30 de ani, care se află la a 86-a încercare. 

În timp ce aştept răspunsul oficial de la DRPCIV privind situaţia din România, te întreb: care este cea mai... nefericită situaţie de genul pe care ai auzit-o vreodată?

De exemplu, subsemnatul, înainte să dea examenul practic, a intrat în vorbă cu un tip pe la vreo 30-35 de ani, care i-a mărturisit cu o oarecare uşurare că se bucură enorm că a scăpat, „în sfârşit”, de proba teoretică. Reuşise la a 37-a încercare.

P.S.: persoana din poza articolului nu este tânăra de care am vorbit. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.