Cum să faci un Mercedes S-Class să fie autonom. Metodă simplă

Nu există (încă) un producător de maşini care să-şi descrie maşina ca „autonomă”. Însă unele maşini au suficient de multă tehnologie încât să poată face asta. Tot ce-ţi trebuie este o doză de suc...

Cum să faci un Mercedes S-Class să fie autonom. Metodă simplă Cum să faci un Mercedes S-Class să fie autonom. Metodă simplă

În urmă cu o lună scriam aici despre sistemul autonom The Cruise, punctând şi argumente pentru care producătorii auto nu-şi recomandă maşinile ca fiind autonome, cu toate că îşi înzestrează maşinile cu senzori şi radare înglobate în tehnologii pseudo-autonome. The Cruise îţi transformă Audi-ul într-o maşină autonomă în schimbul sumei de 10.000 de dolari americani. Şoferul acestui S-Class ne demonstrează că dacă dispui deja de tehnologia de siguranţă (asistent de păstrare a benzii, pilot automat adaptiv etc.), tot ce-ţi mai trebuie este o doză de băutură (plină) şi nişte bandă adezivă pentru a rula liniştit pe autostradă.

Forţa pe care o aplică masa dozei de suc asupra volanului simulează prezenţa mâinii şoferului acolo - în cazul în care maşina simte că volanul este lăsat liber, te atenţionează acustic apoi începe să frâneze, considerând că eşti adormit (la propriu). Cu toate că este, pe cât de impresionant pe atât de amuzant, acest tertip e unul destul de riscant şi nu recomandăm nimănui să-şi prindă doze de suc pe volan. Sau orice altceva. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.