Cum să reduci consumul de carburanţi. Sfaturile specialiştilor

Nu strică niciodată să ne reamintim aceste sfaturi.

Cum să reduci consumul de carburanţi. Sfaturile specialiştilor Cum să reduci consumul de carburanţi. Sfaturile specialiştilor

Potrivit unui document postat pe site-ul ANRE, consumul de carburanţi al maşinilor poate fi redus dacă se ţine cont, printre altele, şi de calitatea cauciucurilor folosite, informează digi24.ro

Specialiştii au publicat o serie recomandări care să-i ajute pe şoferi să reducă emisiile de dioxid de carbon şi , implicit, consumul de carburant. Limitarea folosirii aerululi condiţionat, ţinerea sub control a presiunii anvelopelor, menţinerea vehiculului într-o stare bună de funcţionare şi verificarea periodică a nivelului de ulei sunt doar câteva dintre sfaturile dezvăluite de iniţiatorii studiului.

"Îndepărtaţi greutăţile inutile din portbagaj sau de pe locurile din spate. Cu cât maşina este mai grea, cu atât mai mult trebuie să tureze motorul, consumând mai mult carburant. Închideţi geamurile, în special la viteză mare, şi demontaţi portbagajele exterioare goale. Acest lucru reduce rezistenţa la vânt şi poate micşora consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu până la 10%”, se spune în articolul de pe digi24.ro.

De asemenea, se recomandă conducerea maşinii imediat după ce s-a pornit motorul, iar oprirea lui se va face în cazul în care staţionaţi mai mult de un minut. Motoarele moderne sunt concepute pentru a porni imediat, reducând astfel consumul de carburant.

”Conduceţi cu viteză rezonabilă şi, mai presus de orice, conduceţi uşor. De fiecare dată când acceleraţi sau frânaţi brusc, motorul foloseşte mai mult carburant şi produce mai mult CO2”, este un alt sfat al specialiştilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.