Cum să-ţi maschezi maşina nou-nouţă într-o rablă plină de rugină. Cu folie

Se spune despre scoţieni că sunt zgârciţi tare, iar numărul bancurilor pe acest subiect depăşeşte cu mult chiar şi pe cel al bancurilor cu popularul Bulă. Iată că nişte scoţieni ţin să-şi onoreze „tradiţia”, cu o idee cel puţin trăznită prin care poţi să-ţi fereşti maşina nou-nouţă de hoţi.

Cum să-ţi maschezi maşina nou-nouţă într-o rablă plină de rugină. Cu folie Cum să-ţi maschezi maşina nou-nouţă într-o rablă plină de rugină. Cu folie

Cine altcineva decât scoţienii se putea gândi la a-şi camufla o maşină nou-nouţă în haine de rablă, doar pentru a o feri de potenţialii hoţi? Râdem, glumim, dar ideea scoţienilor e nu doar amuzantă, ci şi practică, dar nu neapărat datorită faptului că îţi apără maşina de hoţi (cine ar mai vrea să fure o astfel de „rablă”?), ci şi pentru că păstrează intactă vopseaua iniţială (aplicabil în cazul majorităţii foliilor auto cu protecţie UV).

Oamenii aplică folia peste vopseaua nou-nouţă. Aceasta din urmă nu e afectată în niciun fel

Folia scoţienilor de la Clyde's Wraps din Glasgow este tăiată după măsurători precise, care să se potrivească perfect mărimii şi formelor fiecărei maşini. Asta le permite artiştilor să imite modul în care ar rugini maşina într-un mod realist, inclusiv cu zonele de rugină care apar din cauza scurgerilor de apă de la oglinda retrovizoare şi deasupra cadrelor de uşi, precum şi petele de pe vopsea cauzate de expunerea prelungită la soare.

Urmele de rugină imită la perfecţie mizeria „normală”

Pe lângă cele două mari avantaje deja prezentate mai sus, există şi dezavantaje. Unul, că te poate opri mai des Poliţia pe stradă pentru a verifica starea tehnică a maşinii (exact asta li s-a întâmplat scoţienilor); apoi, trebuie să fii atent la culoarea pe care o alegi pentru varianta „ruginită” - ea trebuie să corespundă culorii originale din talon, pentru a nu avea probleme la RAR. Pe de altă parte, nici nu mai trebuie să speli maşina vreodată...

Cine să mai fure aşa ceva?! Ar trebui lucrate şi jantele, totuşi...

În rest, nu ştim să existe în România limitări care ar putea împiedica punerea în practică a unei astfel de înfolieri. Tu cum ţi-ai transforma maşina dacă ar fi vorba să-i pui astfel de folie?

via Bored Panda / Clydewraps

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.