Cum se calculează tariful UBER care a enervat utilizatorii. Factorul de multiplicare – explicat de companie pentru ProMotor

Autor: Vlad MIRONESCU 06 ian. 2016 Știri auto
Cum se calculează tariful UBER care a enervat utilizatorii. Factorul de multiplicare – explicat de companie pentru ProMotor

Având în vedere polemica pe seama tarifelor Uber în noaptea de Revelion, ne-am adresat companiei pentru a clarifica situaţia.

Am întreabat despre tarifele practicate de companie în noaptea de Revelion şi am cerut o detaliere a modului în care funcţionează factorul de multiplicare al tarifului.

Modul de funcţionare al factorului de multiplicare Uber îl găsiţi detaliat mai jos:

Algoritmele folosite de Uber monitorizează în timp real cererea şi oferta din oraş. Când sistemele Uber sesizează o creştere a timpului de aşteptare (pentru că nu sunt suficient de mulţi şoferi parteneri în apropiere), tarifele dinamice se activează în mod automat. Acest lucru are două efecte:
1. Cei care nu se grăbesc aleg să aştepte până când preţurile scad din nou – reducând astfel cererea;
2. Şoferii parteneri din apropiere merg către zona cu tarife mai mari – crescând astfel oferta.

Citeşte şi un comentariu pe această temă: Au crezut c-au scăpat de dracu şi au dat de tac-su’!

Rezultatul final este că numărul de persoane care doresc o maşină şi numărul de şoferi parteneri disponibili se apropie, iar timpul de aşteptare începe să scadă.

Potrivit Uber, compania foloseşte multiplicatorul de tarif pentru a echilibra cererea şi oferta. Sistemul actualizează multiplicatorul la fiecare 5 minute, pentru a putea modifica tarifele conform celor mai recente date. Dacă timpul de aşteptare continuă să crească, multiplicatorul creşte; dacă acestea scad, scade şi multiplicatorul. Totodată, Uber împarte oraşele în zone unde tariful dinamic poate să fie diferit, în funcţie de cerere şi ofertă.

În ceea ce priveşte tarifele mari practicate în noaptea dintre ani, Uber ne-a spus că a informat pasagerii începând cu 28 decembrie despre posibilitatea ca tarifele dinamice să devină active, prin mai multe canale de comunicare.

Citeşte şi „Cea mai sigură maşină din lume”, construită de dictatorul Gaddafi. Cum arăta „Racheta Libiană” – GALERIE FOTO

 

Citeşte şi FOTO. Cum încearcă un şofer să-şi vândă Loganul galben care ”nu a fost taxi”

Citeşte şi VIDEO. Obişnuieşti să nu-ţi cureţi zăpada de pe acoperişul maşinii? Iată ce se poate întâmpla

Citeşte şi VIDEO – Un derivat de Duster i-a impresionat pe britanici

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Citeşte şi Cele 10 greşeli ale Poliţiei Rutiere care duc la haosul de pe şosele

Citeşte şi Află tot despre cauciucurile de iarnă

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide