Cum se fabrică cele mai moderne cutii de viteze Mercedes în România – VIDEO

Autor: ProMotor 05 apr. 2016 Știri auto

 



Star Assembly, subsidiara Daimler a lansat în Sebeş, România, producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile în activităţile de producţie a cutiilor de viteze. 

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, afirmă Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars.

Mercedes proiectează şi produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficienţă energetică optimă şi durabilitate fiabilă.

Prima cutie automată de viteze cu nouă trepte disponibilă la nivel mondial pentru modelele premium cu tracţiune spate, integrală, hibrid sau hibrid Plug-In se impune prin confortul remarcabil de antrenare şi procesele de cuplare aproape imperceptibilă a treptelor de viteză.

La lansarea pe piaţă, 9G-TRONIC a fost disponibilă pentru început la modelul E 350 BlueTEC. GLE Coupé (C 292) a fost prima serie echipată încă de la lansare cu această cutie automată inovatoare. În prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piaţă din cadrul noii clase E sunt echipate în versiunea de serie cu noua cutie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC.

În anii următori, 9G-TRONIC va fi utilizată pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

Partea bună pentru România este că Daimler investeşte la Sebeş peste 300 de milioane de euro şi creează astfel încă 1000 noi locuri de muncă.


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide