Cum se fabrică Porsche Taycan - VIDEO

Porsche a prezentat un videoclip needitat în care arată cum se construieşte Porsche Taycan la fabrica sa din Zuffenhausen.

Cum se fabrică Porsche Taycan - VIDEO Cum se fabrică Porsche Taycan - VIDEO

Porsche a prezentat un videoclip needitat în care arată cum se construieşte primul său model electric, Porsche Taycan, la fabrica din Zuffenhausen. Acesta reprezintă cea mai mare investiţie făcută de producătorul german într-un singur model.

„Iată cum se fabrică primul nostru model sportiv electric în noua secţiune a fabricii noastre din Zuffenhausen, Germania” - se arată într-un comunicat Porsche. „Fiecare pas este optimizat pentru a produce eficient şi precis modelul Taycan - atingând cel mai înalt nivel de finisare aşteptat de la Porsche”.

Videoclipul prezintă laboriosul proces de fabricaţie, de la unirea componentelor caroseriei la „mariajul” dintre aceasta şi grupul motopropulsor. Porsche Taycan a fost foarte bine primit de fanii mărcii, ceea ce a determinat suplimentarea locurilor de muncă la fabrica din Zuffenhausen cu alte 500, ceea ce înseamnă că 2.000 de oameni lucrează acum pentru producerea modelului Taycan.

Porsche anunţase iniţial că va produce 20.000 de unităţi Taycan pe an, ceea ce este o cifră deja respectabilă pentru volumele de producţie relativ mici ale Porsche. Acum, producătorul german a anunţat creşterea producţiei, fără să precizeze însă care este noua ţintă de producţie. Potrivit celor de la Porsche, cererea pentru primul model electric al mărcii este mai mare decât se anticipase.

Porsche a prezentat luna trecută versiunile de vârf ale modelului electric Taycan, care încununează astfel un lung şi costisitor program de dezvoltare. Sportiva electrică a fost primită cu entuziasm de fanii mărcii, chiar dacă preţul este considerat destul de ridicat.

Interesant este faptul că foarte mulţi clienţi au făcut rezervări pentru a cumpăra un Taycan încă înainte ca Porsche să anunţe preţul final. Pentru cei care consideră prea scumpe actualele versiuni ale modelului, Taycan Turbo şi Taycan Turbo S, Porscher a anunţat că va lansa pe piaţă şi versiuni mai accesibile, începând de anul viitor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.