Cum se mai descursă românii la proba teoretică pentru obţinerea permisului auto

În ultima perioadă a scăzut rata de promovare a probei teoretice

Cum se mai descursă românii la proba teoretică pentru obţinerea permisului auto Cum se mai descursă românii la proba teoretică pentru obţinerea permisului auto

În ultima perioadă a scăzut rata de promovare a probei teoretice în vederea obţinerii permisului de conducere. Potrivit Direcţiei de Permise, din 100 de candidaţi, doar 30 trec de proba teoretică.

„Din 100 de persoane care susţin proba teoretică, doar 30 reuşesc să promoveze, şi tragem un semnal de alarmă că se învaţă din ce în ce mai puţin. Nu putem aprecia noi din ce cauză, însă, cert este că se învaţă tot mai puţin”, a declarat, miercuri, Rodica Popescu, reprezentantul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). 

Potrivit sursei citate, în 2017, rata de promovare a fost de aproximativ 50%. De asemenea, media zilnică a persoanelor care susţin examenul la Ilfov este de 60-70, iar pentru Bucureşti este de 250. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.