Cum stă Bucureştiul în clasamentul mondial al aglomeraţiei din trafic

Bucureştiul este al treilea cel mai aglomerat oraş din Europa şi al 11-lea cel mai aglomerat oraş din lume după traficul rutier în 2018, arată informaţiile furnizate de producătorul de sisteme de navigaţie TomTom.

Cum stă Bucureştiul în clasamentul mondial al aglomeraţiei din trafic Cum stă Bucureştiul în clasamentul mondial al aglomeraţiei din trafic

Bucureştiul este al treilea cel mai aglomerat oraş din Europa şi al 11-lea cel mai aglomerat oraş din lume după traficul rutier în 2018, arată informaţiile furnizate de producătorul de sisteme de navigaţie TomTom.

Cel mai aglomerat oraş din lume în 2018 a fost Mumbai. În clasament, acesta a fost urmat de Bogota, Lima, New Delhi, Moscova, Instanbul, Jakarta, Bangkok, Mexico City şi Bucureşti.

Cel mai aglomerat oraş din Europa este Moscova, urmat de Istanbul şi apoi Bucureşti. Chiar dacă Rusia se întinde şi pe o mare parte din Asia, Moscova se află în partea europeană a Rusiei şi este încadrat în Europa de Est. Totodată, Istanbul este întins pe două continente, Strâmtoarea Bosfor este considerată linia de demarcaţie între Europa şi Asia.

Clasamentul celor mai aglomerate oraşe din Europa continuă cu Sankt Petersburg, Dublin, Lodz, Novosibirsk, Cracovia şi Edingurgh.

Cum a fost traficul din Bucureşti în 2018

Traficul a fost cel mai aglomerat în Bucureşti în 2018 pe 5 decembrie (miercuri), iar 8 aprilie (duminică) a fost data cu cel mai lejer trafic rutier.

Orele cu cel mai aglomerat trafic rutier în Bucureşti în 2018 au fost 8-9 dimineaţa şi 6-7 seara. Astfel, orice traseu s-a parcurs la aceaste ore cu aproximativ jumătate de oră peste timpul obişnuit.

Spre deosebire de 2017, traficul în Bucureşti s-a ameliorat procentual, însă nu suficient de mult pentru o schimbare sesizabilă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.