Cum te poate lăsa medicul de familie fără permisul de conducere

Autor: Gandul 03 feb. 2016 Știri auto
Cum te poate lăsa medicul de familie fără permisul de conducere

Obţinerea permisului de conducere ar putea fi mai dificilă în acest nou an. Mai exact, medicul de familie poate cere suspendarea carnetului de conducere potrivit unui nou proiect de Cod Rutier depus la Senat.

Proiectul legislativ vine cu reglementări noi privind conducerea unui vehicul pe drumurile publice, dar şi noi reguli legate de obţinerea şi menţinerea permisului auto. Astfel, medicul de familie poate cere analize suplimentare dacă se constată că un pacient care are permis de conducere are probleme care ar putea intra în incompatibilitate cu şofatul.

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul – Metoda NASA

Citeşte şi VIDEO. Ai volan pe dreapta? Mai faci o dată şcoala

Propunerea legislativă mai prevede la articolul 136 obligaţia conducătorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv în trafic. Proiectul pentru un nou Cod Rutier depus la Senat şi iniţiat de 40 de parlamentari de la toate partidele defineşte şi sancţionează şoferii „agresivi” în trafic. Astfel, se majorează sancţiunile pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere, în opinia iniţiatorilor. Cei care, de exemplu, schimbă succesiv benzile de circulaţie pentru a depăşi coloanele, demarează în trombă, claxonează excesiv sau circulă cu maşina, temporar, pe trotuar vor risca amenzi până la o mie de lei, respectiv între 6 şi 8 puncte amendă.

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi „Cea mai sigură maşină din lume”, construită de dictatorul Gaddafi. Cum arăta „Racheta Libiană” – GALERIE FOTO

Citeşte şi VIDEO – Un derivat de Duster i-a impresionat pe britanici

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Citeşte şi Cele 10 greşeli ale Poliţiei Rutiere care duc la haosul de pe şosele

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide