Cum treci de Sculeni, dai de Măciuca şi o ţii pe dreapta

Autor: Alexandru Banu 02 oct. 2017 Știri auto
Cum treci de Sculeni, dai de Măciuca şi o ţii pe dreapta

Românii au fost şi sunt şefii bancurilor şi regii hazului de ocazie. Dacă tot am avut primari neinspiraţi la vremea lor, acum sute de ani sau când s-or fi pomenit prima oară localităţile astea, acum măcar să râdem de ele. De denumiri, nicidecum de oamenii care vin din părţile alea. Chiar stăteam să ne gândim dacă – la câte comune sunt cu nume de tot râsul sunt – n-am putea să facem nişte bani dintr-un soi de tur al localităţilor cu astfel de titulaturi. Bani din turism. România, nu noi, desigur.

Peste tot, în judeţele României, există localităţi cu nume ciudate în cel mai nevinovat caz. Moştenite de la edilii de frunte care au întemeiat aşezările sau asociate unor obiceiuri (sperăm că aceste cazuri sunt cât mai puţine), aceste denumiri sunt prezente în aproape toate judeţele cu faimă din România.

Vâlcea, Alba şi Iaşi conduc topul oraşelor cu nume dubioase. Au cele mai multe denumiri perverse sau de budoar, ca să fim elevaţi. Dacă Vâlcea îl are Milcoiu, iar Alba, pe Cocoşeşti, Iaşi vine cu un corolar al celor două semnificaţii anatomice, cu Sculeni.

De departe, Prahova e cel mai violent şi trivial în exprimare. Are două localităţi care merg mână-n mână de ne e şi ruşine să le pronunţăm. Aşa că le scriem mai jos. Pe toate cele 30 selectate, din peste 10 judeţe, din Ilfov până în Tulcea, de la Căcăcioasa până la Frecăţei. Aşteptăm comentariile voastre cu oraşul în care aţi vrea să faceţi o vizită şi din care aşi vrea să postaţi un check-in. Noi suntem fani Spermezeu, un nume falic şi ameninţător pentru sexul frumos.

În paranteză sunt iniţialele judeţelor din care fac parte localităţile cu nume de povestit nepoţilor. Like & Share!

 

Căcăcioasa (VL)

Măciuca (VL)

Milcoiu (VL)

Mădulari (VL)

Crăciunelu de Jos (AB)

Cioara de Sus (AB)

Cocosesti (AB)

Amărăştenii de Sus (DJ)

Curva (GJ)

Mierleştii de Sus (OT)

Cioca Boca (IS)

Sculeni (IS)

Budăi (IS)

Buda (IF)

Labaşinţ (AR)

Căpruţa (AR)

Fundu’ Moldovei (SV)

Cumpărătura (SV)

Fundătura (CJ)

Belis (CJ)

Jena (TM)

Căpăţâna Porcului(BV)

Spermezeu (BN)

Iapa (Maramureş)

Fututa (PH)

Băicoi (PH)

Curva (GJ)

Cuca Măcăii (AG)

Udaţi-Mânzu (BZ)

Frecăţei (TL)

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide