Cum vor arăta plafoanele maşinilor peste câţiva ani. Honda şi Panasonic dau tonul

Autor: Marius Vișan 27 iun. 2017 Știri auto

Gigantul electronic Panasonic a început deja producţia de panouri solare de 180 de waţi, care pot fi montate pe acoperişul unei maşini. Prima maşină care este dotată cu astfel de panouri este Toyota Prius PHEV. 

Anumiţi producători au adaptat tehnologia celulelor solare pentru orice, de la plăci de acoperiş până la corturi şi chiar rucsace, iar acum a venit rândul maşinilor pentru a utiliza această metodă de captare a energiei. 

„Acoperişurile auto au potenţialul de a deveni o piaţă nouă pentru panourile solare”, susţine Shingo Okamoto, directorul general Panasonic. 

Cei care se îndoiesc de succesul acestei tehnologii ar trebui să se uite doar la vânzările Toyota din Japonia, unde în luna aprilie a acestui an producătorul a vândut 1.350 de unităţi ale noului Prius PHEV echipat cu panouri solare – aproape 9% din vânzările Prius.

Cel mai nou Prius este prima masina de serie din lume care este echipată cu panouri solare care trimit puterea direct în bateria principală a maşinii. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide