Curtea Europeană de Justiţie a decis. Ce statut va avea UBER

Autor: Mediafax 20 dec. 2017 Știri auto
Curtea Europeană de Justiţie a decis. Ce statut va avea UBER

Curtea Europeană de Justiţie a decis, miercuri, că UBER este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au pretins reprezentanţii companiei, informează BBC News Online.

În decizia sa, Curtea European de Justiţie a precizat că serviciile oferite de UBER, „al căror scop este de a conecta, prin intermediul unei aplicaţii digitale, şoferii neprofesionişti cu persoanele care doresc să efectueze călătorii urbane”, trebuie clasificate drept „servicii în domeniul transporturilor”, în conformitate cu legislaţia europeană.

„Potrivit legislaţiei Uniunii Europene, statele membre trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale ale tratatului privind funcţionarea UE”, se arată în decizia CEJ.

Reprezentanţii Uber au negat că sunt o firmă de taxi şi au susţinut că furnizează servicii digitale, menite să faciliteze interacţiunea dintre oameni.

Sursă: MEDIAFAX

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide