"Cutiile negre" ar putea fi obligatorii în SUA începând cu 2015

Senatul SUA a aprobat deja legea care obligă fiecare autovehicul comercializat în SUA după 2015 să fie echipat cu o unitate de înregistrare a datelor, aceasta ajutând la investigarea mai rapidă a accidentelor.

"Cutiile negre" ar putea fi obligatorii în SUA începând cu 2015 "Cutiile negre" ar putea fi obligatorii în SUA începând cu 2015

"Cutiile negre" mai au de trecut un singur obstacol până vor fi obligatorii pe orice vehicul vândut în SUA după anul 2015. Senatul a aprobat deja această lege şi urmează ultimul pas până la punerea în aplicare şi anume aprobarea de către Camera Reprezentanţilor. În cazul unui vot majoritar favorabil, fiecare maşină din Statele Unite ale Americii va fi totată cu o unitate de înregistrare care va memora forţele de acceleraţie, viteza vehiculului, poziţia pedalei de acceleraţie, precum şi timpii de declanşare a airbag-urilor.

Din punct de vedere legal, informaţiile înregistrate de "cutiile negre" aparţin proprietarului autovehiculului, iar poliţia poate avea acces la ele doar cu un mandat judecătoresc. În cazul unui accident grav, serviciile medicale sau echipajele de descarcerare pot căuta date care i-ar putea ajuta să înţeleagă cauzele accidentului fără permisiunea proprietarului. Cu alte cuvinte, "cutiile negre" pentru maşini nu vor fi folosite de poliţie pentru a pedepsi şoferii care încalcă legea, ci vor ajuta la aflarea cauzelor accidentelor foarte grave.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.