CVT

Producătorul japonez are de gând să echipeze până în 2010 toate noile sale modele cu transmisie cu variaţie continuă a rapoartelor (CVT).

CVT CVT

Deşi aceste cutii de viteze nu sunt noi, preţurile în creştere ale carburantului obligă producătorii să implementeze tot mai multe soluţii de reducere a consumului. Chrysler foloseşte CVT pe câteva modele, Mitsubishi a adăugat-o la noul Lancer, iar Mercedes şi Audi o folosesc, pe puţine modele însă. Subaru vrea să implementeze această tehnologie pe orice model fabricat în maxim 3 ani.

Primul vehicul ce va împreuna CVT-ul cu motorul boxer este noul Legacy ce va aparea în 2009. La puţin timp după şi primul motor diesel de la Subaru va beneficia de noua transmisie. Dacă aceasta se va dovedi un real succes este posibil să asistăm la o renunţare completă la transmisiile manuale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.