Da, va exista Duster pick-up! Nu, nu se va fabrica în România!

Conform francezilor de la ”Le Tribune”, grupul Renault pregăteşte un model pick-up bazat pe Duster, care ar urma să fie lansat pe piaţă în 2015. Se pare, însă, că viitorul Dacia Duster Pick-Up nu va fi fabricat în România...

Da, va exista Duster pick-up! Nu, nu se va fabrica în România! Da, va exista Duster pick-up! Nu, nu se va fabrica în România!

Ideea unui model Dacia Duster pick-up nu e deloc nouă, dar, până acum, oficialii Dacia-Renault au ocolit răspunsul la întrebarea dacă vom vedea un astfel de pick-ul de serie şi când se va întâmpla acest lucru. Recent, prototipul unui Duster pick-up cu 6 roţi sau un Duster pick-up realizat de o firmă independentă au mai aprins spiritele, dar oficialii francezi şi români au continuat secretomania.

Iată că jurnaliştii de la cotidianul ”Le Tribune” se pare că au reuşit să smulgă o confirmare oficială, din surse interne: la salonul auto de la Sao Paolo din toamna acestui an vom vedea conceptul unui Renault Duster pick-up, urmând ca modelul de serie să apară în 2015, atât pentru America de Sud, cât şi pentru Europa.

Fiat şi VW îşi vor face griji serioase când va apărea Duster Pick-Up în America de Sud

 

În ce priveşte pieţele sud-americane, pick-up-urile accesibile reprezintă un important segment de piaţă, iar viitorul Duster Pick-Up va intra în concurenţă acerbă cu Fiat Strada sau VW Saveiro. Cum rămâne cu piaţa europeană?

Ei bine, aici Dacia a scos din vânzare modelul Logan pick-up (bazat pe prima generaţie Logan), singura utilitară rămânând Dokker. Totuşi, şi pe Bătrânul Continent se simte nevoia unui pick-up accesibil, cu atât mai mult pentru cei care vor tracţiune integrală. Iar Duster este, fără discuţie, cea mai indicată bază pentru o astfel de utilitară.

Atâta doar că sursele jurnaliştilor francezi afirmă că viitorul model Dacia Duster Pick-Up ar urma să fie construit în una din uzinele ”din zona mediteraneeană” - ceea ce înseamnă fie la uzina marocană din Tanger sau poate chiar în uzina turcească de la Bursa.

S-ar putea că acesta să rămână singurul Duster Pick-Up ”made in Romania”...

 

Cel mai probabil, oficialii Dacia ar putea explica această mişcare prin faptul că liniile de producţie de la Mioveni sunt ocupate cu Logan, Sandero şi Duster. Însă devine puţin suspect că francezii preferă să extindă liniile de producţie ale unor fabrici având mână de lucru mai ieftină decât să producă (după cum ar fi logic) Duster Pick-Up pe aceeaşi linie de producţie ca şi Duster-ul normal.

Revenind la impresii mai optimiste, Duster Pick-Up prezintă potenţialul pentru un mare succes, dată fiind creşterea apetitului publicului amator de aventuri pentru pick-up-urile ”life-style”. În acest moment, pe piaţa europeană pick-up-urile 4x4 de acest fel depăşesc 20-25.000 de euro, aşa încât un Duster Pick-Up 4x4 sub 20.000 de euro are reale şanse să devină o maşină foarte bine vândută.

Voi ce credeţi:

AR TREBUI CA DACIA DUSTER PICK-UP SĂ SE PRODUCĂ ÎN ROMÂNIA?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.