Dacă ştii ce putere ai, uite cum calculezi cuplul (calculator)

De la cal la cuplu şi viceversa

Dacă ştii ce putere ai, uite cum calculezi cuplul (calculator) Dacă ştii ce putere ai, uite cum calculezi cuplul (calculator)

Cine ştie, cunoaşte. Dacă a făcut o facultate de inginerie. Politehniştii visează putere si cuplu cu ochii deschişi. Nu este o formulă simplă, aşa că mai bine face un calculator totul pentru noi. E şi o procedură prin care afli dacă dealer-ul care-ţi vinde maşina vorbeşte pe bune sau încearcă să-ţi vândă un cuplu mai mare decât în fişa tehnică a maşinii. Am găsit şi am testat mai multe calculatoare de cuplu (Nm) şi de putere (HP / kW) şi am primit acelaşi rezultat. Încercaţi şi voi şi confruntaţi rezultatul afişat cu cel din specificaţiile maşinii. Aşa veţi şti la virgulă ce cuplu are maşina pe care o conduceţi. La câmpul "speed" trebuie să introduceţi rotaţiile motorului la care maşina voastră dezvoltă toţi caii putere din fişa tehnică. Puteţi calcula şi invers, dinspre cuplul înspre cai ca să aflaţi caii putere, introducând în câmpul "speed" rotaţiile la care aveţi cuplu maxim. Dacă aveţi plajă de turaţii (ex: 1.200-4.500), trebuie să introduceţi valoarea cea mai mare (ex: 4.500).

Link calculator de cuplu

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.