Dacia a produs în România maşini de 1,8 miliarde euro de la începutul anului

Producţia uzinei Dacia de la Mioveni a urcat cu 12,3% în primele patru luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2018, la un total de 125.314 autoturisme, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Dacia a produs în România maşini de 1,8 miliarde euro de la începutul anului Dacia a produs în România maşini de 1,8 miliarde euro de la începutul anului

Producţia uzinei Dacia de la Mioveni a urcat cu 12,3% în primele patru luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2018, la un total de 125.314 autoturisme, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), citate de Ziarul Financiar.

Ca valoare de piaţă, producţia din primele patru luni ajunge la 1,8 mld. euro dacă se ia în calcul un preţ mediu de 15.000 de euro cu TVA, având în vedere ponderea ridicată a SUV-ului Duster.

Dacă Dacia va menţine ritmul de creştere de 12% până la finalul anului, producţia uzinei ar putea urca spre 375.000 de unităţi, iar pentru prima dată în istorie, uzina va trece de pragul de 350.000 de maşini asamblate anual.

Pe de altă parte, ritmul producţiei din aprilie a încetinit în comparaţie cu primele trei luni ale anului. Spre exemplu, dacă în primele trei luni s-au înregistrat numai creşteri de două cifre, de 13-14% faţă de perioada similară a anului trecut, luna trecută avansul a fost de numai şapte procente, iar producţia a coborât de la peste 30.000 de maşini la 28.000.

Modelul cu cea mai ridicată producţie rămâne Duster, care cu aproape 97.000 de maşini asamblate în primele patru luni reprezintă 77% din volumul uzinei. Pe locul doi în topul producţiei este Sandero cu 11.500, urmat de Logan cu aproape 11.300 şi Logan MCV cu 5.639 de maşini.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.