Dacia a vândut de peste 435 de milioane de euro în Franţa

Cu o creştere de 33% comparativ cu anul 2007, Franţa a rămas principala piaţă de export pentru Dacia, fiind urmată de Germania şi Ucraina.

Dacia a vândut de peste 435 de milioane de euro în Franţa Dacia a vândut de peste 435 de milioane de euro în Franţa

Dacia a fost anul trecut marca auto de import cu cea mai mare creştere a vanzarilor pe piaţa franceză, după ce a raportat un avans de 33% faţă de 2007. Astfel, numărul de maşini Logan şi Sandero comercializate în Franta a ajuns la 43.567 de unităţi, faţă de 32.000 de unităţi în 2007. Considerând un preţ mediu de 10.000 de euro pentru un automobil comercializat, vânzările în Franţa au depăşit 435 de milioane de euro. Cel mai cerut automobil pe piata franceză este varianta MCV a modelului Logan, echipat cu motorizări diesel.

 

Rezultatele Dacia pe piaţa franceză vin în condiţiile în care piaţa totală a înregistrat o scădere de 0,6% faţă de anul anterior, la 2,51 milioane de unităţi, potrivit statisticilor Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile. Franţa este cea mai mare piaţă de export a Dacia şi reprezintă 19% din totalul producţiei de automobile de la Mioveni din 2008, care a ajuns la circa 228.000 de automobile. Vânzările în Franţa au depăşit în acest an şi pragul de 50% din vânzările realizate în Romania. Mai multe puteţi citi aici.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.