Dacia Duster No Limit în România

Autor: Andrei Nan 12 oct. 2011 Știri auto

Dacia Duster No Limit a câştigat locul 3 la prestigioasa cursă Pikes Peak International Hill Climb. „Pentru mine, participarea la cursa de la Pikes Peak a însemnat împlinirea unui vis.Putem spune că a participa la această cursă şi a urca pe muntele Pikes Peak cu un vehicul 4×4 – poate cel mai puternic vehicul 4×4 care există în prezent, pentru că maşina are 850 CP şi o masă de numai 950 kg – se poate compara din punct de vedere al performanţei cu o cursă de Formula 1, la care participă maşini cu motorizări la fel de performante, dar mult mai uşoare.” a declarat Jean-Philippe Dayraut, pilotul care a dus Dacia Duster No Limit pe locul al treilea.

„Avantajul nostru este că dispunem de tracţiune integrală (pe Duster „No Limit”). În ceea ce priveşte accelerarea, procesul este similar celui din Formula 1, doar că la Pikes Peak circuitul este pe un drum de munte, iar pilotul trebuie să-şi modifice considerabil comportamentul la volan.”, a mai declarat Jean-Philippe Dayraut.

Dacia Duster No Limit a fost construită într-un timp record de numai 5 luni de zile. Echipa tehnică a utilizat resurse din întreg grupul Renault, de exemplu propulsorul provine de pe Nissan GT-R. Pentru ediţia de anul viitor a cursei Pikes Peak, echipa Dacia va încerca să cucerească prima treaptă a podiumului, şansele fiind foarte mari ţinând cont că va fi mai mult timp la dispoziţia echipei tehnice pentru a pregăti maşina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide