Dacia Duster Pick-up există oficial, dar nu şi pentru tine

... singurele excepţii făcându-le reprezentanţii grupului OMV Petrom. Detalii în cele ce urmează.

Dacia Duster Pick-up există oficial, dar nu şi pentru tine Dacia Duster Pick-up există oficial, dar nu şi pentru tine

Succesul de care s-a bucurat Duster (măsurat, concret, în număr de unităţi vândute şi în premii internaţionale primite) a adus, inevitabil, întrebarea „De ce nu există şi o versiune utilitară Duster?”. Speculaţii despre un Duster pick-up au apărut încă din 2012, urmând să treacă un an până la o primă poză reală cu un Duster pick-up, poză neînsoţită de informaţii foarte precise. 

Ei bine, informaţiile au devenit cât se poate de concrete astăzi, când domnul Nicolas Maure, Director General Group Renault România, a înmânat prima cheie a unui Duster Pick-up domnului Gabriel Selinschi, membru al directoratului OMV Petrom. Evenimentul a fost asistat de către domnul Stelian Ion, Director General al SC Romturingia SRL. OK, să continuăm cu explicaţiile. 

Duster Pick-up a fost prezentat astăzi, ca model omologat de serie, produs însă, cel puţin momentan, doar pentru un singur client - OMV Petrom România. Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule până la finalul anului 2015. 

Vehiculele dedicate clientului OMV sunt derivate din modelul 4x4 de serie urmând specificaţiile clientului şi au sub capotă motorul diesel 1.5 dCi, de 110 CP. Cabina - simplă, cu două locuri - este ranforsată la exterior, iar bena are o lungime de 1,7 metri şi poate transporta până la 450 de kilograme în condiţii de siguranţă.

Cu toate că am fost prezenţi la eveniment - şi nespus de curioşi - nu am reuşit să obţinem foarte multe informaţii suplimentare. Adică nu, nu ştim dacă Duster Pick-up va deveni model de showroom pentru Dacia - asta nu înseamnă, desigur, că în calitate de client nu poţi să „ceri” un Duster adaptat nevoilor tale. Iar centrul RTR România, împreună cu Romturingia, vor face tot posibilul să-ţi materializeze cerinţa. Cât despre carosierul Romturingia SRL este un partener Dacia cu istorie lungă: fondat în 1997, a „operat” nu mai puţin de 18.000 de exemplare Dacia şi Renault. 

Probabil că Dacia va reconsidera opţiunile de asamblare şi comercializare după ce imaginile cu Duster Pick-up vor face primul înconjur al lumii. Ceva ne spune că sunt foarte mulţi clienţi care ar vrea un cărăuş abil şi accesibil ca preţ...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.