Dacia Duster s-ar putea vinde ca şi Nissan Duster

În zonele unde Dacia sau Renault au o notorietate slabă, Nissan ar putea prelua comercializarea lui Duster, SUV-ul românesc urmând să aibă o rezonanţă mai cosmopolită, Nissan Duster.

Dacia Duster s-ar putea vinde ca şi Nissan Duster Dacia Duster s-ar putea vinde ca şi Nissan Duster

Duster nu sună deloc românesc, ba nici măcar franţuzesc şi dacă am fi să ne gândim cam sub ce marcă Duster s-ar pronunţa cel mai natural atunci aceasta ar fi Nissan, rimând cu Pathfinder. Ba chiar săpând în istoria Nissan descoperim că între 1984 şi 1989 Nissan a avut un model care rezona foarte bine cu Duster (mai ales în versiunea de bază), denumit…Auster. Deci la nivel fonetic între Duster şi Nissan există o legătură mai firească decât cea cu Dacia sau Renault.

Ipoteza ca Duster să fie vândut şi sub brandul Nissan nu este deloc improbabilă, britanicii de la Autocar anunţând că pe pieţele unde Nissan are o notorietate superioară restului mărcilor din grup este posibil ca SUV-ul românesc să fie vândut sub marca japoneză. Nissan are o reputaţie superioară pe segmentul crossover în Africa, Australia sau Statele Unite. Este prematur însă să tragem concluzii în urma unei declaraţii interpretabilă că Duster ar putea ajunge în "ţara tuturor posibilităţilor".

Nissan mai comercializează în prezent Dacia Logan ca şi Nissan Aprio în Mexic şi foarte probabil aceea va fi piaţa principală pentru Nissan Duster, situaţia economică şi specificul pieţei pretându-se cel mai bine crossover-ului Duster.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.