Dacia electrică se apropie. Când se va lansa, cum va arăta şi cât va costa – VIDEO

Autor: ProMotor 09 mai 2019 Știri auto
Dacia electrică se apropie. Când se va lansa, cum va arăta şi cât va costa – VIDEO

Dacia se pregăteşte să lanseze prima maşină electrică a brandului, se arată în presa franceză, citată de publicaţia Adevărul.

Conform francezilor, Dacia electrică ar urma să aibă o autonomie de 200 de kilometri. Durata de încărcare a bateriei va fi de aproape 4 ore, iar aceasta se va putea face şi de la priza de acasă.

Dacia electrică va fi similară ca şi design cu Renault City K-ZE, disponibil pe piaţa din China, de la care va împrumuta şi multe caracteristici tehnice.

Preţul vehiculat pentru acest model este de 20.000 de euro şi îşi propune să fie cea mai ieftină de pe piaţă. În România, având în vedere că statul oferă un ecobonus de aproximativ 10.000 de euro pentru o maşină electrică, nu ar fi exclus ca Dacia electrică să fie disponibilă la preţuri foarte avantajoase.

Chiar dacă maşina nu are încă un nume, se pare că va fi lansată în 2021, la Salonul Auto de la Frankfurt.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide