Dacia – Grevă de avertisment de două ore

Autor: Cosmin Iordache 14 mart. 2008 Știri auto
Dacia – Grevă de avertisment de două ore

Greva de avertisment va fi organizată între orele 13.00-15.00, iar la protest vor lua parte salariaţii din primul schimb al societăţii. Potrivit liderului sindical Nicolae Pavelescu, citat de Mediafax, cea mai importantă solicitare vizează o creştere salarială în sumă fixa de 550 de lei, care să fie acordată în două tranşe, şi majorarea primelor de Paşte şi de Crăciun.

Pavelescu a declarat că în urma negocierilor cu patronatul, administraţia nu a acceptat creşterea salarială cerută, de aproape 10 la sută. Liderul sindical a mai spus că în cazul în care administraţia nu va accepta toate cele paisprezece revendicări, sindicaliştii de la Dacia Renault vor declanşa greva generală pe termen nelimitat.

Conform liderului Sindicatului din Uzina Dacia Renault, în 28 februarie contractul colectiv de muncă încheiat între muncitori şi patronatul Dacia Renault a expirat
, iar pentru reînoirea acestui contract colectiv sindicaliştii cer o mărire de salariu cu aproape 10 la sută, în mai multe tranşe, salariul mediu al unui muncitor calificat fiind în acest moment de 720 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide