Dacia - Grevă de avertisment de două ore

Angajaţii Automobile Dacia SA vor intra astăzi intr-o grevă de avertisment de două ore. Revendicările lucrătorilor se leagă de majorarea salariilor şi a primelor de Paşte şi de Crăciun.

Dacia - Grevă de avertisment de două ore Dacia - Grevă de avertisment de două ore
Greva de avertisment va fi organizată între orele 13.00-15.00, iar la protest vor lua parte salariaţii din primul schimb al societăţii. Potrivit liderului sindical Nicolae Pavelescu, citat de Mediafax, cea mai importantă solicitare vizează o creştere salarială în sumă fixa de 550 de lei, care să fie acordată în două tranşe, şi majorarea primelor de Paşte şi de Crăciun.

Pavelescu a declarat că în urma negocierilor cu patronatul, administraţia nu a acceptat creşterea salarială cerută, de aproape 10 la sută. Liderul sindical a mai spus că în cazul în care administraţia nu va accepta toate cele paisprezece revendicări, sindicaliştii de la Dacia Renault vor declanşa greva generală pe termen nelimitat.

Conform liderului Sindicatului din Uzina Dacia Renault, în 28 februarie contractul colectiv de muncă încheiat între muncitori şi patronatul Dacia Renault a expirat
, iar pentru reînoirea acestui contract colectiv sindicaliştii cer o mărire de salariu cu aproape 10 la sută, în mai multe tranşe, salariul mediu al unui muncitor calificat fiind în acest moment de 720 de lei.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.