Dacia îşi modernizează uzina şi le oferă până la 100.000 de lei angajaţilor care pleacă voluntar

Francezii de la Renault au demarat procesul de modernizare a uzinei de la Mioveni în urma căruia în anumite secţii precum cea de presaj, unde sunt produse elementele de caroserie, nivelul de robotizare va urca la 30%, faţă de 10% anul trecut.

Dacia îşi modernizează uzina şi le oferă până la 100.000 de lei angajaţilor care pleacă voluntar Dacia îşi modernizează uzina şi le oferă până la 100.000 de lei angajaţilor care pleacă voluntar

Renault va moderniza uzina Dacia de la Mioveni cu roboţi care le vor lua locul angajaţilor, scrie Ziarul Fianciar. În urma acestui proces, anumite secţii - precum cea de presaj, unde sunt produse elemente de caroserie - vor avea un nivel de robotizare de aproximativ 30%, faţă de 10% cât era anul trecut.

Odată cu acest plan, compania a demarat şi un proces de plecări voluntare, în urma cărora angajaţii primesc între 10.000 şi 100.000 de lei net dacă părăsesc voluntar compania, potrivit unui anunţ al companiei.

„Cu muncitorii ale căror poziţii dispar în urma automatizării sunt diverse soluţii. Spre exemplu, am demarat un proiect al plecărilor voluntare. Nu avem o cifră pentru acest proiect, dar ultima oară când am avut plecări voluntare, în 2013, au plecat circa 200 de salariaţi“, a spus Cornel Olen­draru, directorul uzinei Vehicule din cadrul Automobile Dacia, care are în subordine peste 7.000 de angajaţi împăr­ţiţi între presaj, caroserie, vopsitorie şi asamblare vehicule.

Pe măsură ce gradul de automatizare a uzinei va creşte de la 5 la 20% în total secţii de producţie, potrivit lui Nicolas Maure, preşedintele Dacia, se vor elimina între 500 şi 1.000 de locuri de muncă din cele 14.000 cât are în prezent compania.

Citeşte mai multe pe Ziarul Financiar.

Citeşte şi:

Cele mai interesante şi neobişnuite micromaşini din istorie

Renault Duster Oroch: informaţii şi imagini oficiale cu Dusterul pick-up cu patru uşi

Noul Mercedes-Benz GLC (2015): imagini şi informaţii oficiale cu succesorul lui GLK

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.