Dacia lansează o ediţie aniversară pentru toate modelele din gamă

Autor: Iulian Dnistran 18 feb. 2015 Știri auto

Dacia a împlinit zece ani de când a intrat pe pieţele din Vestul Europei, iar producătorul de la Mioveni sărbătoreşte cu o ediţie aniversară dedicată tuturor modelelor din gamă (cu excepţia variantei de marfă Dokker Van).

Modelele aniversare pot fi recunoscute după vopseaua albastră specială denumită Cosmos Blue şi după jantele gri închis.

Cea mai mare schimbare este, însă, la interior, unde găsim un sistem de infotainment Media Nav îmbunătăţit, denumit Media Nav Evolution. Ecranul tactil de şapte inci a rămas neschimbat şi există în continuare conexiuni USB, AUX şi Bluetooth, însă grafica a fost revizuită, iar navigaţia prin GPS oferă acum conectivitate TMC şi îi poate da şoferului date despre trafic. Totodată, deţinătorii de iPhone-uri vor putea folosi funcţia de recunoaştere vocală Siri direct în maşină, prin apăsarea unui buton de pe satelitul din spatele volanului.

Mai mult, atât telefoanele cu iOS, cât şi cele cu Android se vor putea conecta la Media Nav Evolution prin aplicaţia AHA (disponibilă gratuit), care oferă acces în maşină la toată librăria de muzică de pe smartphone, precum şi la reţelele sociale Facebook şi Twitter.

Merită menţionat că aceste ediţii aniversare nu au nimic de-a face cu ediţia specială Logan 10 ani, disponibilă doar în România.

Motorizările rămân aceleaşi ca până acum, la fel şi transmisiile şi disponibilitatea sistemului de tracţiune integrală pentru Duster.

Modelele aniversare Dacia vor fi lansate la Salonul Auto Geneva 2015 şi vor fi disponibile în toate ţările europene în care Dacia se vinde deja.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide