Dacia nu prelungeşte contractele temporare

Dacia nu va mai prelungi contractele a 300 de angajaţi, a căror durată a fost una pe perioadă determinată. De asemenea, cei rămaşi vor trebui să intre în şomaj tehnic.

Dacia nu prelungeşte contractele temporare Dacia nu prelungeşte contractele temporare

Dacia nu spune explicit că face disponibilizări în perioada de criză, ci doar că nu va mai prelungi contractele cu o perioadă determinată. Dacă în luna decembrie, 620 de angajaţi au părăsit compania prin această formă, acum s-a anunţat că un număr adiţional de 300 de angajaţi îşi vor elibera posturile. Deci Dacia începe anul 2009 cu aproape 1.000 de angajaţi mai puţin şi cu scăderea cadenţei de producţie, de la 1.360 de unităţi la 1.085 vehicule pe zi.

Angajaţii rămaşi vor intra însă într-o vacanţă forţată, timp de două săptămâni, între 26 ianuarie şi 8 februarie, perioadă în care vor fi remuneraţi cu foar 85% din salariu. De asemenea, în perioada de repaus, tichetele de masă nu vor mai fi acordate, conform unei declaraţii a lui Francois Fourmont, ciată de MEDIAFAX.

Ca răspuns la măsurile impuse de conducere, sindicatul Automobile Dacia a anunţat că va organiza, marţi, la Mioveni, un miting de protest la care sunt aşteptate câteva mii de persoane.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.