Dacia nu se teme de criza auto

Autor: Andrei Nan 18 mart. 2009 Știri auto
Dacia nu se teme de criza auto

Francois Fourmont, director general Dacia, consideră că schimbările în climatul economic globalul economic din Europa de Vest vor ajuta Dacia să treacă mai uşor peste criză.  Orientarea clienţilor vestice către modele mai ieftine va fi în favoarea constructorului românesc.

"Nu ştiu cum vom ieşi din criză, dar cred că Dacia o va traversa mai bine decât alţi constructori. Criza auto schimbă profund preferinţele consumatorilor în ţările bogate, astfel încât maşina devine un produs care să se adapteze cât mai bine la noile condiţii", a declarat, conform MEDIAFAX,  Fourmont, la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

În ciuda previziunilor optimiste ale oficialului Dacia, Renault va aplica anumite măsuri de criză asupra Dacia. Adică anumite cheltuieli vor fi diminuate, cum ar fi cele cu delegaţiile în străinătate, respectiv cu anumite proiecte care nu sunt strategice. Investiţiile Renault pentru 2009 se vor ridica însă la 138 milioane euro. Cu aceşti bani se va crea o nouă fabrocă de matriţe pentru modelele Dacia şi Nissan.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide